Shamá Permanent Eyeliner™

Med Shamá Permanent Eyeliner™kommer dina ögon att framhävas och se större, vackrare ut. Även dina ögonfransar kommer att se mer fylliga ut vare sig du är ung eller gammal, lider av allergier eller känslig hud. Vi erbjuder 5 olika typer av kosmetisk pigmentering för både övre och nedre ögonlock:

Basic eyeliner; en tunn linje placeras längs ögonfrans linjen.

Fashion eyeliner; som en grundläggande eyeliner fast med en twist i hörnet av ögat för en upplyftande effekt.

Advanced eyeliner; för dem som har applicerat kosmetika regelbundet över åren, en tjockare och mer definierad linje pigmenteras längs ögonfransarna.

Smudge effect eyeliner; för dem som har applicerat kosmetika regelbundet över åren, en tjockare och mer suddig linje pigmenteras längs ögonfransarna.

3D Ögonfrans förstärkning: ifall du inte har ögonfransar (pga. alopecia eller annan orsak) eller om du önskar skapa ett intryck av naturligt tätare och längre ögonfransar så är detta perfekt för dig! Med denna metod så skapas en 3D effekt som ger illusionen av fylligare fransar och ett mer naturligt utseende.

Fördelarna med Shamá Permanent Make up Eyeliner:

• Ögonen ser större, vidsträckta och ljusare ut

• Ögonfransarna ser fylligare, längre och mörkare ut

• Ingen åter applicering är nödvändig

• Inget smet eller kladd runt ögonen

• Vatten resistent

Hur går behandlingen till med Shamá Method®?

Vid första besöket går du och terapeuten igenom permanent behandlings processen, du kan läsa vidare här om Första besöket. Utifrån dina anatomiska förutsättningar samt önskemål väljer man färg och form på eyeliner. Målet är att framhäva dina individuella drag. När man väljer formen mäter man dem väsentliga dimensionerna för att framhäva en symmetri då vi alla har mer eller mindre osymmetriska ansiktshalvor. Nyanser som väljs i samråd med dig är oftast en aning mörkare för att framhäva ögonen. Flera olika pigment skalor används under behandlingen för att ge en estetisk och naturlig skuggning och nyans.

Inför första behandlingen målas en test eyeliner upp med vanlig Make up, så du kan godkänna färgen och formen, före själva permanent behandlingen. Före påbörjad behandling appliceras en bedövnings salva som får sitta i 40-60 minuter. Därefter påbörjas permanent behandlingen, pigmenten färgerna som används är skonsamma, med hjälp av en tunn engångsnål penetreras huden mycket ytligt, ca 1 mm djupt. Direkt efter permanent behandlingen är pigment kulören starkare i början än vid veckoslutet, efter en vecka bildas en knappt synlig skorpa vilket faller bort av sig själv. Man får under tiden mellan behandlingarna också vänja ögat för det nya utseendet och tänka på ifall man vill ha en mera framhävande kontur eller nyans.

Vid den andra permanent behandlingen förstärker och korrigerar man ojämnheter i nyansen och form, vilket kan uppstå eftersom huden i sig har en ojämn yta. Här går det också bra att förstärka eyeliner området ifall så önskas.

Vad är skillnaden mellan tatuering och permanent behandling?

Till skillnad från tatuering är nålarna vid permanent behandlingen betydligt tunnare och finare. Enbart naturliga färg pigment används vilket assimileras fint med människans normala pigment. Därför ska permanent make up inte förknippas med tatuering där nålen är grövre, penetrerar djupare och sliter på huden (blödning uppstår). Färgerna som används vid tatuering är artificiella för att framhäva ett mönster eller motiv som inte är tänkt att vara en naturlig del av huden/kroppen.

Kan jag återgå till vardagen efter behandlingen?

Det går bra att återgå som vanligt i vardagen. En liten rodnad kan uppstå som brukar övergå inom några timmar. Vill du vara på säkra sidan kan du behandlas i slutet av veckan för att ha helgen för dig själv.

Hur många pigmenterings behandlingar behöver göras?

Permanent eyeliner brukar behöva två behandlings tillfällen för ett tillfredställande resultat. Den andra behandlingen är schema lagd 1-4 veckor från den första (initiala) behandlingen. Båda behandlingarna är inkluderade i priset. Klicka här för att se prislista för Shamá permanent eyeliner.

Gör det ont att pigmentera?

Det kan sticka till lite när man behandlar men är inte smärtsamt, vi brukar använda bedövnings salva. Det behandlade området brukar normalt vara lite rött och en knappt synlig svullnad kan uppstå efter behandlingen men detta brukar avta efter några timmar.

Finns det några risker eller biverkningar?

Vi har utfört 1000-tals dokumenterade permanent make up behandlingar under 30 år. Shamá Method® har aldrig visat sig medföra några biverkningar eller komplikationer av något slag. Samtliga pigmenterings produkter är helt ofarliga, varför allergiker, personer med känslig hud och hudåkommor kan behandlas utan risk.

Hur vårdar jag det behandlade området?

En utskrift om hur man sköter om det behandlade området får man med sig hem, det är väldigt enkelt att följa. I huvudsak ska man undvika vatten på det behandlade området i 7 dagar efter en pigmenterings behandling. Dem första 2 dygnen ska man undvika direkt sol på det behandlade området.