Shamá 3D Permanent Eyeliner™

Först i Skandinavien med permanent makeup, år 1985, kan vi på Shamá Clinic erbjuda dig en omfattande och unik behandlings metod baserad på 30 år av erfarenhet och skönhets expertis. Med Shamá 3D Permanent Eyeliner™ kommer dina ögon att framhävas, se större och vackrare ut. Även dina ögonfransar kommer att se mer fylliga ut vare sig du är ung eller gammal, lider av allergier eller känslig hud. Vi erbjuder 5 olika typer av kosmetisk pigmentering för både övre och nedre ögonlock:

Basic eyeliner; en tunn linje placeras längs ögonfrans linjen.

Fashion eyeliner; som en grundläggande eyeliner fast med en twist i hörnet av ögat för en upplyftande effekt.

Advanced eyeliner; för dem som har applicerat kosmetika regelbundet över åren, en tjockare och mer definierad linje pigmenteras längs ögonfransarna.

Smudge effect eyeliner; för dem som har applicerat kosmetika regelbundet över åren, en tjockare och mer suddig linje pigmenteras längs ögonfransarna.

3D Ögonfrans förstärkning: ifall du inte har ögonfransar (pga. alopecia eller annan orsak) eller om du önskar skapa ett intryck av naturligt tätare och längre ögonfransar så är detta perfekt för dig! Med denna metod så skapas en 3D effekt som ger illusionen av fylligare fransar och ett mer naturligt utseende.

Fördelarna med Shamá 3D Permanent Eyeliner:

  • Ögonen ser större, vidsträckta och ljusare ut
  • Ögonfransarna ser fylligare, längre och mörkare ut
  • 3D effekt; med vår unika metod framhävs ett livfullt utseende i 24 timmar varje dag
  • Inget smet, kladd eller rinniga ögonen
  • Vatten resistent & aldrig mer åter applicering av kosmetika

Hur går en eyeliner behandlingen till med Shamá Method®?

Shamá 3D Permanent Eyeliner, Före & efter bild.

Shamá 3D Permanent Eyeliner, Före & efter bild.

Vid besöket går du och terapeuten igenom permanent behandlings processen, du kan läsa vidare här om Första besöket. Utifrån dina anatomiska förutsättningar samt önskemål väljer man färg och form på eyeliner. Målet är att framhäva dina individuella drag. När man väljer formen mäter man dem väsentliga dimensionerna för att framhäva en symmetri då vi alla har mer eller mindre osymmetriska ansiktshalvor. Nyanser som väljs i samråd med dig är oftast en aning mörkare för att framhäva ögonen. Flera olika pigment skalor används under behandlingen för att ge en estetisk och naturlig skuggning och nyans. Inför första behandlingen målas en test eyeliner upp med vanlig kosmetika, så du kan godkänna färgen och formen, före själva permanent behandlingen. Före påbörjad behandling appliceras en bedövnings salva som får sitta i 40-60 minuter. Därefter påbörjas permanent behandlingen, pigmenten färgerna som används är skonsamma, med hjälp av en tunn engångsnål penetreras huden mycket ytligt, ca 1 mm djupt. Direkt efter permanent behandlingen är pigment kulören starkare i början än vid veckoslutet, efter en vecka bildas en knappt synlig skorpa vilket faller bort av sig själv.

Vad skillnaden mellan Shamá 3D Permanent Makeup med andra permanent utförares metoder?

En tre dimensionell behandlings effekt, lyckas vi på Shamá Clinic skapa med vår unika Shamá 3D metod. Med 3D effekt menas ett så realistisk resultat som möjligt med organisk färg pigment. Ansiktsdrag är inte platta och hud toner och strukturer är inte enformiga, utan ansiktets uppbyggnad är levande och därför krävs det en stor konstnärlig kunskap om nyanser, konturer, former och skuggning för att kunna skapa ett estetiskt och naturligt resultat i harmoni med ansiktet i helhet. Vi tar avstånd från andra i branschen som arbetar likt tatuerare med artificiella kulörer och grova nålar som producerar ett oharmoniskt och monotont utseende, med onaturligt utstickande ansiktsdrag och konturer. Sådant slut resultat är inte önskvärt och baseras på okunskap om färgskalor, arbetsteknik och erfarenhet.

Vad är skillnaden mellan tatuering och permanent behandling?

Till skillnad från tatuering är nålarna vid en permanent behandlingen betydligt tunnare och finare. Enbart naturliga färg pigment används vilket assimileras fint med människans normala pigment. Därför ska permanent makeup inte förknippas med tatuering där nålen är grövre, penetrerar djupare och sliter på huden (blödning uppstår). Färgerna som används vid tatuering är artificiella för att framhäva ett mönster eller motiv som inte är tänkt att vara en naturlig del av huden/kroppen.

Kan jag återgå till vardagen efter en behandling?

Det går bra att återgå som vanligt i vardagen. En liten rodnad kan uppstå som brukar övergå inom några timmar. Vill du vara på säkra sidan kan du behandlas i slutet av veckan för att ha helgen för dig själv.

Hur lång tid tar behandlingen?

En permanent behandling tar ca 1-3 timmar inklusive tiden för bedövningen att börja ge effekt. Känsliga områden på ansiktet såsom ögon och läppar och kan ibland kräva mer tid och omsorg.

Gör det ont att pigmentera?

Det kan sticka till lite när man behandlar men är inte smärtsamt, vi brukar använda bedövnings salva. Det behandlade området brukar normalt vara lite rött och en knappt synlig svullnad kan uppstå efter behandlingen men detta brukar avta efter några timmar.

Finns det några risker eller biverkningar?

Shamá 3D Permanent Eyeliner, Före & efter bild.

Shamá 3D Permanent Eyeliner, Före & efter bild.

Vi har utfört 1000-tals dokumenterade permanent makeup behandlingar under 30 år. Shamá Method® har aldrig visat sig medföra några biverkningar eller komplikationer av något slag. Samtliga pigmenterings produkter är helt ofarliga, varför allergiker, personer med känslig hud och hudåkommor kan behandlas utan risk. Läs vidare här om Shamá Method®.

Hur vårdar jag det behandlade området?

En utskrift om hur man sköter om det behandlade området får man med sig hem, det är väldigt enkelt att följa. I huvudsak ska man undvika vatten på det behandlade området i 7 dagar efter en pigmenterings behandling. Dem första 2 dygnen ska man undvika direkt sol på det behandlade området.