Shamá 3D Permanent Lip, Före & efter bild.

Först i Skandinavien med permanent makeup, år 1985, kan vi på Shamá Clinic erbjuda dig en omfattande och unik behandlings metod baserad på 30 år av erfarenhet och skönhets expertis. Med Shamá Permanent Lip™ kommer dina läppar att framhävas, markeras eller bli mer fylliga. Vare sig du är ung eller gammal, lider av allergier eller känslig hud så kan vi förbättra dina läppar. Läppar är intimt förbundna med sensualitet och att forma och nyansera läpparna i samspel med klienten är i slutändan att skapa ett önskvärt och efterlängtat resultat.

Genom åren kan läpparna ändra form, bli smalare och förlora färg. Speciellt vid mungiporna och amour båge kan konturen och fyllnaden bli nästan obefintlig, det ger ett allmänt surt intryck. På grund av rynkor runt munnen förlorar också läppen sin form. Med Shamá Permanent Lip™ kan vi framhäva läppformens ungdomlighet samt vid behov släta ut rynkor runt läpparna. För bestående resultat av rynkutslätning på äldre individer så krävs återbehandling efter några år.

Vi förbättrar din läpp form, kontur och nyans, vi erbjuder även flera alternativ att välja mellan beroende på dina önskemål och förutsättningar:

  • Lip liner blush: Markera din naturliga läppkontur eller få en ny form på läppkonturen.
  • Full lip colour: Förstärka din naturliga nyans på läpparna eller välja en annan nyans.
  • Full lip enhance: Förstora läpparna med en naturlig eller en sminkad effekt.

Fördelarna med kosmetisk pigmenterade läppar:

  • Framhävda fylligare läppar
  • Jämna ut och omforma läpparna (skapa symmetri)
  • Vatten resistent och aldrig mer åter applicering eller kladd
  • Förbättra fina linjer runt munnen
  • 3D effekt; med vår unika metod framhävs ett livfullt utseende i 24 timmar varje dag

Hur går en permanent läpp behandling till med Shamá Method®?

Vid besöket går du och terapeuten igenom permanent behandlings processen, du kan läsa vidare här om Första besöket. Utifrån dina anatomiska förutsättningar samt önskemål väljer man färg och form på läpparna. Målet är att framhäva dina individuella drag. När man väljer formen mäter man dem väsentliga dimensionerna för att framhäva en symmetri då vi alla har mer eller mindre osymmetriska ansiktshalvor.

Inför behandlingen målas läpparna med vanlig kosmetika och så du får godkänna färgen och formen. En bedövningssalva appliceras och får sitta i ca 40-60 minuter ber
oende din känslighet. Därefter påbörjas permanent behandlingen, pigmenten färgerna som används är skonsamma, med hjälp av en tunn engångsnål penetreras huden mycket ytligt, ca 1 mm djupt.

Direkt efter permanent behandlingen är pigment kulören starkare i början än vid veckoslutet, efter en vecka bildas en knappt synlig skorpa vilket faller bort av sig själv.

Vad skillnaden mellan Shamá 3D Permanent Makeup med andra permanent utförares metoder?

En tre dimensionell behandlings effekt, lyckas vi på Shamá Clinic skapa med vår unika Shamá 3D metod. Med 3D effekt menas ett så realistisk resultat som möjligt med organisk färg pigment. Ansiktsdrag är inte platta och hudtoner och strukturer är inte enformiga, utan ansiktets uppbyggnad är levande och därför krävs det en stor konstnärlig kunskap om nyanser, konturer, former och skuggning för att kunna skapa ett estetiskt och naturligt resultat i harmoni med ansiktet i helhet.

Vi tar avstånd från andra i branschen som arbetar likt tatuerare med artificiella kulörer och grova nålar som producerar ett oharmoniskt och monotont utseende, med onaturligt utstickande ansiktsdrag och konturer. Sådant slut resultat är inte önskvärt och baseras på okunskap om färgskalor, arbetsteknik och erfarenhet.

Vad är skillnaden mellan tatuering och permanent behandling?

Till skillnad från tatuering är nålarna vid en permanent behandlingen betydligt tunnare och finare. Enbart naturliga färg pigment används vilket assimileras fint med människans normala pigment. Därför ska permanent makeup inte förknippas med tatuering där nålen är grövre, penetrerar djupare och sliter på huden (blödning uppstår). Färgerna som används vid tatuering är artificiella för att framhäva ett mönster eller motiv som inte är tänkt att vara en naturlig del av huden/kroppen.

Kan jag återgå till vardagen efter en Shamá 3D Permanent Lip™ behandling?

Det går bra att återgå som vanligt i vardagen. En liten rodnad kan uppstå som brukar övergå inom några timmar. Vill du vara på säkra sidan kan du behandlas i slutet av veckan för att ha helgen för dig själv.

Hur lång tid tar behandlingen?

En permanent behandling tar ca 1-3 timmar inklusive tiden för bedövningen att börja ge effekt. Känsliga områden på ansiktet såsom ögon och läppar och kan ibland kräva mer tid och omsorg.

Gör det ont att pigmentera?

Det kan sticka till lite när man behandlar men är inte smärtsamt, vi brukar använda bedövnings salva. Det behandlade området brukar normalt vara lite rött och en knappt synlig svullnad kan uppstå efter behandlingen men detta brukar avta efter några timmar.

Finns det några risker eller biverkningar?

Shamá 3D Permanent Lip, Före & efter bild.

Vi har utfört 1000-tals dokumenterade permanent makeup behandlingar under 30 år. Shamá Method® har aldrig visat sig medföra några biverkningar eller komplikationer av något slag. Samtliga pigmenterings produkter är helt ofarliga, varför allergiker, personer med känslig hud och hudåkommor kan behandlas utan risk. Läs vidare här om Shamá Method®.

Hur vårdar jag det behandlade området?

En utskrift om hur man sköter om det behandlade området får man med sig hem, det är väldigt enkelt att följa. I huvudsak ska man undvika vatten på det behandlade området i 7 dagar efter en pigmenterings behandling. Dem första 2 dygnen ska man undvika direkt sol på det behandlade området.