Shamá 3D Permanent Eyebrow™

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Först i Skandinavien med permanent makeup, år 1985, kan vi på Shamá Clinic erbjuda dig en omfattande och unik behandlings metod baserad på 30 år av erfarenhet och skönhets expertis. Med Shamá 3D Permanent eyebrow™ kommer dina ögonbryn och ansiktsdrag att framhävas. Väl definierade ögonbryn ramar in ansiktet, hjälper att framhäva dina drag och ger ett ungdomligt utseende vare sig du är ung eller gammal, lider av allergier eller känslig hud. Oavsett den originella mängden hår eller färg i dina ögonbryn så kan vi återskapa den perfekta formen som passar varje individ.

Vi erbjuder 3 olika typer av ögonbryns pigmentering:

Block eyebrow: en form vilket är ganska tydlig och definierad. Denna stil passar dem som önskar tunnare/smalare ögonbryn eller vill starkt definiera deras ögonbryn och ha en mer sminkad look.

3D hair simulation: med denna teknik simuleras hår, strå för strå och en realistisk 3D effekt skapas. Denna metod ger ett naturligt resultat.

Block eyebrow & 3D: är en blandning av dessa två (ovan) och passar perfekt för dem som önskar extra definierade ögonbryn.

Fördelar med Shamá 3D Permanent Eyebrow™:

• Ramar in ansiktet

• Lyfter ansiktet och ger det ett ungdomligt utseende

• Korrigerar asymmetri och förbättrar förlorade hår områden

• Vatten resistent, aldrig mer kladd eller åter applicering

• 3D effekt; med vår unika metod framhävs ett livfullt utseende i 24 timmar varje dag

Hur går en permanent ögonbryn behandling till med Shamá Method®?

Vid första besöket går du och terapeuten igenom permanent behandlings processen, du kan läsa vidare här om Första besöket. Utifrån dina anatomiska förutsättningar samt önskemål väljer man färg och form på ögonbrynen. Målet är att framhäva dina individuella drag. När man väljer formen mäter man dem väsentliga dimensionerna för att framhäva en symmetri då vi alla har mer eller mindre osymmetriska ansiktshalvor. Bryn ritas nästan alltid uppåt för att ansiktet ska få ett öppet intryck och lyftande effekt. Nyanser som välj i samråd med dig är oftast en aning mörkare då ögonbryn och ögonfransar är normalt mörka. Flera olika pigment skalor väljs för att ge en naturlig skuggning och nyans.

Inför behandlingen målas brynen med vanlig kosmetika och så du får godkänna färgen och formen. En bedövningssalva sätts på brynen och får sitta i ca 40-60 minuter beroende din känslighet. Därefter påbörjas permanent behandlingen, pigmenten färgerna som används är skonsamma, med hjälp av en tunn engångsnål penetreras huden mycket ytligt, ca 1 mm djupt.

Direkt efter permanent behandlingen är pigment kulören starkare i början än vid veckoslutet, efter en vecka bildas en knappt synlig skorpa vilket faller bort av sig själv.

Vad skillnaden mellan Shamá 3D metod med andra utförare av pigmentering?

En tre dimensionell behandlings effekt, lyckas vi på Shamá Clinic skapa med vår unika Shamá 3D metod. Med 3D effekt menas ett så realistisk resultat som möjligt med organisk färg pigment. Ansiktsdrag är inte platta och hudtoner och strukturer är inte enformiga, utan ansiktets uppbyggnad är levande och därför krävs det en stor konstnärlig kunskap om nyanser,konturer, former och skuggning för att kunna skapa ett estetiskt och naturligt resultat i harmoni med ansiktet i helhet.

Vi tar avstånd från andra i branschen som arbetar likt tatuerare med artificiella kulörer och grova nålar som producerar ett oharmoniskt och monotont utseende, med onaturligt utstickande ansiktsdrag och konturer. Sådant slut resultat är inte önskvärt och baseras på okunskap om färgskalor, arbetsteknik och erfarenhet.

Vad är skillnaden mellan tatuering och permanent behandling?

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Till skillnad från tatuering är nålarna vid en permanent behandlingen betydligt tunnare och finare. Enbart naturliga färg pigment används vilket assimileras fint med människans normala pigment. Därför ska permanent makeup inte förknippas med tatuering där nålen är grövre, penetrerar djupare och sliter på huden (blödning uppstår). Färgerna som används vid tatuering är artificiella för att framhäva ett mönster eller motiv som inte är tänkt att vara en naturlig del av huden/kroppen.

Kan jag återgå till vardagen efter en behandling?

Det går bra att återgå som vanligt i vardagen. En liten rodnad kan uppstå som brukar övergå inom några timmar. Vill du vara på säkra sidan kan du behandlas i slutet av veckan för att ha helgen för dig själv.

Hur lång tid tar en behandlingen?

En Shamá 3D Permanent Eyebrow™ behandling tar ca 1-3 timmar inklusive tiden för bedövningen att börja ge effekt. Känsliga områden på ansiktet såsom ögon och läppar och kan ibland kräva mer tid och omsorg.

Gör det ont att pigmentera?

Det kan sticka till lite när man behandlar men är inte smärtsamt, vi brukar använda bedövnings salva. Det behandlade området brukar normalt vara lite rött och en knappt synlig svullnad kan uppstå efter behandlingen men detta brukar avta efter några timmar.

Finns det några risker eller biverkningar?

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Shamá 3D Permanent Eyebrow, Före & efter bild.

Vi har utfört 1000-tals dokumenterade permanent makeup behandlingar under 30 år. Shamá Method® har aldrig visat sig medföra några biverkningar eller komplikationer av något slag. Samtliga pigmenterings produkter är helt ofarliga, varför allergiker, personer med känslig hud och hudåkommor kan behandlas utan risk. Läs vidare här om Shamá Method®.

Hur vårdar jag det behandlade området?

En utskrift om hur man sköter om det behandlade området får man med sig hem, det är väldigt enkelt att följa. I huvudsak ska man undvika vatten på det behandlade området i 7 dagar efter en pigmenterings behandling. Dem första 2 dygnen ska man undvika direkt sol på det behandlade området.