Radiofrekvens /Thermalift

femalestomachwithhandsoniStock_000014500910Medium

En radiofrekvens eller thermalift behandling går djupt ner under huden utan kirurgiskt ingrepp med hjälp av radiofrekventa vågor, som även kallas thermalift i medicinska sammanhang. En smärtfri och ofarlig behandling som har används i medicinska syften i mer än 70 år. Radiofrekvensteknologin är den enda icke kirurgiska behandlingen som har klinisk dokumenterad effekt.

RF har flera nyttiga användningsområden.  Det passar dig som önskar spänstig, rynkfri och cellulitfri hud genom att stimulerar kollagenbildningen, på så sätt stramas huden upp och blir slät och len. Har du ömma muskler, leder och senor så har RF visat sig vara mycket effektiv i att reducera smärta, då RF generera värme vilket ökar blodflödet och syretillförseln. RF kräver ingen läkningstid och ger i allmänhet goda resultat, direkt efter en behandling så sker en huduppstramning.

Radiofrekvens behandlar hudkomplikationer som:

  • Slapp hud
  • Rynkor & fina linjer
  • Celluliter
  • Hudbristningar
  • Ärr, acneärr & brännskador
  • Pigmentfläckar
  • Ytliga blodkärl

Radiofrekvens behandlar smärta & besvär som:

  •  Ömmande leder, senor & muskler
  • Tennisarmbåge
  • Artros

Shamá Clinic & Radiofrekvens /Thermalift

Shamá Clinic har i 15 år använt RF i kombination med egna produkter (olika preparat och antioxidanter). Detta för att öka den läkande processen och för att behandla dem som lider av smärta i muskulatur, hud och annan vävnad. Vi har med RF behandlat många patienter genom åren med goda och väldokumenterade resultat. Patienter från hela Sverige söker sig till oss för ärr och andra hud komplikationer. RF behandling har parallellt använts på dem patienter med hudskador som inte läkt på ett tillfredställande sätt.  Olika landsting remitterar patienter med svåra hudskador efter operationsingrepp, cancer och brännskador till Shamá Clinic.

Hur fungerar radiofrekvens?

Radiofrekvens vågor genererar värme vilket hettar upp den djupa delen av huden och detta stimulerar kollagenet. RF får  blodcirkulationen och syretillförseln att öka. Detta medför att vätskeansamlingar minskar genom lymfdränage.  Även fettcellerna påverkas av RF då vattenmolekylerna i vävnaden värms upp, detta får metabolismen att öka vilket medför att fettceller minskar i storlek. Den direkta påverkan av en behandling är huduppstramning och smärtlindring för dem med värk. Långsiktigt så bildas nya kollagenfibrer vilket medför spänstig hud, reducering av rynkor, bättre lyster, utstrålning och yngre utseende m.m.

Hur många behandlingar behöver man göra?

Redan någon timma efter första behandlingen syns tydliga resultat. För ett tillfredställande resultat bör man göra mellan 4- 6 behandlingar, beroende på behandlings syfte och område. Se prislista här! En behandling pågår i ca 25 minuter beroende på behandling områdets storlek.

Skötsel efter en RF behandling!

Efter en RF behandling så uppstår en rodnad som passerar efter någon timma. Man bör avstå från fysisk aktivitet samma dag som man behandlades. Vi rekommenderar solskyddsfaktor för bästa resultat.