Hårborttagning med IPL – Intensiv Pulserat Ljus

Oönskad hårväxt på vissa delar av kroppen kan vara ett problem för både kvinnor och män. Det finns mängder av olika behandlingar och produkter som tar bort hår, men dessa är inte permanenta utan endast tillfälliga, som t.ex. vid vaxning, rakning och pincett plockning m.m. Hårborttagning med intensivt pulserat ljus- IPL – är dagens mest effektiva behandling för permanent hårborttagning. Med IPL laser blir du av med din oönskade, besvärande eller generande hårväxt för alltid.

Hur fungerar IPL behandlingen & hur går det till?

permamentMakeUpClear-276x300 kopia

Man börjar med att applicera en kall genomskinlig gel på huden som ska behandlas, sedan påbörjas IPL laser behandlingen genom att belysa huden med synligt intensivt pulserat ljus. Laserblixtarna som uppstår vid IPL behandlingen kan snärtar till lite men är inte speciellt smärtsam. Vid väldigt känsliga hudområden eller ifall man är väldig känslig av sig så används en bedövnings salva 40 minuter före själva hårborttagningsbehandlingen. Ibland uppstår en lätt hudrodnad efter behandlingen som normalt försvinner efter någon timma. Efter ungefär 4-6 behandlingar med IPL laser blir man oftast av med oönskade eller generande hårväxten för gott.

Varför behöver man utföra flera behandlingar?

Hår på kroppen växer i olika faser, ungefär 30 % av hårstråna är i växtfas och vid en IPL hårborttagningsbehandling är det dessa som förstörs. Hårstrån som är i vilofas faller av någon vecka efter IPL behandlingen men dessa växer tillbaka (och är då i växtfas) efter ca 30-60 dagar. IPL laser behandling behöver utföras under hårstrånas växtfas för att permanent bli av med dem.

Ska man raka eller plocka bort hårstrån före IPL behandlingen?

Man ska inte plocka hårstråna med pincett eller tråd inte heller vaxa sig före en IPL behandling. Däremot går det bra att raka sig eller klippa hårstråna så att de är korta före en behandling, så länge hårroten är orörd.

Kan alla typer av kroppshår IPL behandlas?

Alla hårstrån som är mörka till färgen fungerar IPL lasern på. Är man väldigt solbränd eller har väldigt mörk hudfärg så ska man inte laser behandlas pga. hög risk för hudskador. Vita eller ljusblonda hårstrån påverkas inte av IPL lasern.

Vid ett första besök, en konsultation, kan vi bedöma ifall hårborttagningsbehandlingen fungerar för just dig. I osäkra fall kan man göra en liten test behandling.

Prislista för hårborttagning hittar du här!