En fantastisk teknik som avlägsnar en stor del av de påfrestningar som huden samlar på sig under våra liv, utan vare sig kniv eller kirurgi. Lite kort om egenskaperna av Shamá New Skin Treatment™:

  • Rynkor och läderartad hud tas bort till den grad att våra före- och efterbilder ibland ifrågasätts. Detta inkluderar även på övre läpp, kinder, under ögon samt ögonlock.
  • Även sol- och andra pigment-fläckar slipas bort.
  • Till skillnad från ansiktslyftning (facelift) så stimulerar behandlingen en nybildning av den yttersta delen av hudlagret, vilket ger huden en fräsch och mer ungdomlig lyster.
  • Mycket låg, lägre än vid kirurgi, infektionsrisk eftersom ansiktet är helt sterilt efter behandling.
  • Shamá New Skin Treatment™ lyfter inte musklerna under huden, när detta önskas, på samma sätt som en ansiktslyftning. Vilket som är bäst för dig kan kirurgen konsultera dig om. Givetvis måste kirurgen dock vara utbildad i denna metod för att kunna göra jämförelsen med ansiktslyftning. Vår kirurg har stor och erkänd erfarenhet av denna behandling som har utvecklats under snart 30 år. Denna teknik har vår kirurg under sina år fått den högsta andelen nöjda patienter.

Shamá Aesthetic Group, och andra kliniker, erbjuder även att använda moderna laserapparater för att slipa huden. För detta ändamålet når moderna laser långt ifrån samma goda resultat. Dessutom kräver det oftast cirka 5 behandlingar med laserslipning. En risk med laserslipning över större områden är även att rutnätet av laserträffpunkterna kan kvarstå i huden. Detta är dock en ovanlighet.

Det är denna teknik som använts på filmstjärnor i USA under många år, och klassificeras som en kemisk peeling. Den enda något likvärdiga teknik som ännu idag finns är totalslipning med en CO2-laser men laserslipningen har en hel del nackdelar. Exempelvis ökad risk för infektioner, ojämnt resultat m.m., vilket gör Shamá New Skin Treatment™ i form av ”Fenol Crotonolje slipningen” överlägsen.

Behandlingen syftar till att föryngra huden genom att ta bort färgfläckar, ojämnheter, smårynkighet samt strama åt huden genom förnyelse av kollagen. Huden ser i genomsnitt 15 år yngre ut efter behandling.

Liknande med många kirurgiska ingrepp genomförs behandlingen under narkos och görs under ett tillfälle (dvs inte flera behandlingar). Även ärr efter acne blir betydligt förbättrade. Smårynkor runt läpparna går även att förbättra vilket inte är möjligt genom ansiktslyftning.

Smårynkighet blir 75-80% bättre, och huden stramas åt ca 15% (av total yta). Med andra ord lyfts huden inte lika mycket som vid en ansiktslyftsoperation, men i processen av hudstramning så blir det ett visst effektivt hudlyft generellt i ansiktet (se bilder). Djupa rynkor på grund av hudöverskott förbättras även dessa kraftigt. Idag behandlar vi enbart ansiktet med denna metod.

Tekniskt sett avlägsnas ungefär den ytligaste 1/3-delen av huden som därefter på 5-6 dagar med rätt behandling läker ytligt. Den djupa uppstramningen av huden tar ca 3-6 månader. En annan fördel med Shamá New Skin Treatment™ i jämförelse med exempelvis ansiktslyft är att elasticiteten i huden bevaras (vilket möjliggör framtida operation) samt att ärr undviks.

Dr. Christer Lindqvist är ansvarig för Shamá New Skin Treatment™ vid Shamá Aesthetic Group, och har en exceptionell erfarenhet av behandlingen. Denna typ av behandlings resultat beror mycket på den som genomför behandlingen och kan därför på vissa sätt jämföras ett handgjort konstverk.

Kontakta oss för konsultation för vidare information.