Ärr på benen uppstår lätt efter en skada av något slag; skrubbsår, brännskada, skärskada. Orsakerna kan vara många och de flesta av oss har någon gång i livet fått ett eller flera ärr på benen – diskreta och fina eller mindre diskreta och ovälkomna. Hur de än ser ut och vare sig du vill ta bort dina ärr på benen på grund av fysiskt eller psykiskt lidande finns vi här för dig. Med vår egen behandling Shamá Method® här på Shamá Clinic kan dina ärr korrigeras eller helt enkelt tas bort.

Vi har behandlat ärrbildningar och tagit bort ärr på bland annat ben sedan 1985, då Shamim Malik utvecklade Shamá Method tillsammans med flera andra nordiska plastikkirurger. De utvecklade denna behandlingsmetod för att kunna tillgodose både de estetiska och de funktionella aspekterna i ett kirurgiskt ingrepp – vilket åsyftar förbättra klienters utseende och livskvalitet för ett ökat självförtroende samt psykiskt välmående. Med denna långa erfarenhet bakom oss samt alla våra experter som jobbar på kliniken i dag, kan vi stoltsera med att vi tar bort och/eller korrigerar ärr med 50-90%. Efter behandlingar hos oss har våra patienter aldrig råkat ut för några komplikationer, biverkningar eller allergiska reaktioner. Vi har dessutom ensamrätt på Shamá Method i Sverige, vilket gör oss unika och då denna behandlingsmetod har spridit sig blir folk inte enbart remitterade från svenska landstingssjukhus, utan även patienter från utländska vårdinrättningar skickas till oss för behandling av det vi fokuserar på; ärr.

Ta bort ärr på benen – steg för steg

Det finns stora chanser att vår metod kan hjälpa dig att bli av med ärr på benen och då spelar det ingen roll hur stort eller litet det är eller vilken form det har. Så här går det till:

  • Konsultation: grundlig undersökning av ärret eller ärren samt dina anatomiska förutsättningar
  • Penetration med nål: medicinska preparat och antioxidanter mjukar upp och jämnar ut huden
  • Utjämning av yttexturen och pigmenten: pigment blandas för att passa din hudnyans
  • Behandling av ärrets nyanser, mönster och struktur för att efterlikna den oskadade huden
  • Minst fyra behandlingar behöver göras för ett tillfredsställande resultat
  • För att inte skada överhuden upprepas behandlingen med 8-30 dagars mellanrum
 • Observera: Varje individ och varje ärr har olika förutsättningar och därför kan behandlingar och tid mellan behandlingar variera. Slutresultatet beror även det helt på vilka förutsättningar man har från början

Om ärr på benen

Ärr som befinner sig på eller vid aktiva muskelgrupper, sprider sig lätt och blir mer synliga än på andra delar av kroppen. Detta innebär att ärr på ben lätt sprider sig och blir större, i och med att det förekommer stora spänningar runt alla aktiva muskelgrupper vi har på benen.