Många människor med akne ärr har fått hjälp av oss på Shamá Clinic sedan 1985 för att bli av med ärr i ansiktet och på andra delar av kroppen. Folk med olika hudkomplikationer, såsom röda acneärr och gropar, har under våra aktiva år vänt sig till oss för att ta bort dessa med hjälp av vår unika behandlingsmetod: Shamá method®.

Grundaren Shamim Malik utvecklade Shamá Method tillsammans med flera andra nordiska plastikkirurger, då de märkte att de estetiska aspekterna var lika viktiga för många patienter som de funktionella aspekterna gällande kirurgiska ingrepp. De utvecklade därför en behandlingsmetod som skulle komma att tillgodose båda dessa aspekter för att förbättra klienternas utseende och livskvalitet – vilket ökar både självförtroende och psykiskt välmående.

Vår erkända metod för behandlingarna har gjorts tillräckligt många gånger för att vi med säkerhet kan säga att den tar bort och/eller korrigerar ärr med 50-90%. Vi har blivit uppmärksammade av Nobel Forum, Karolinska Institutet & Internationella Plastik Kirurgiska kongressen (IPRAS) för våra goda resultat. Många skulle tipsa om och talar gott om oss: ”En effektiv & skonsam metod utvecklad för att behandla ärr & andra hud komplikationer med bestående behandlings resultat utan biverkningar”.

Varför välja Shamá Clinic mot akneärr?

  • Fokuserar på ärr
  • Tar bort alternativt korrigerar ärr med 50-90%
  • Patienter blir remitterade från Svenska landstingssjukhus
  • Patienter från utländska vårdinrättningar skickas till Shamá Clinic för behandling
  • Personal med olika expertis och kompetens för bästa resultat
  • Lång erfarenhet
  • Ensamrätt på Shamá Method i Sverige
  • Aldrig några komplikationer, biverkningar eller allergiska reaktioner efter behandling hos oss

Om behandling mot acneärr

Acne, eller finnar som det ofta kallas i folkmun, drabbar hela 80-90% av befolkningen någon gång i livet. Däremot är det inte ovanligt att en del råkar ut för väldigt många finnar, vilket i sin tur kan leda till ärrbildning. Hos oss kan du dock få hjälp mot dessa acne ärr och på så sätt bygga upp ditt självförtroende igen. Här hos Shamá Clinic behandlar vi varje ärr individuellt, eftersom alla akneärr har olika anatomiska egenskaper och förutsättningar.

Vi använder skonsamma medicinska preparat samt antioxidanter när vi behandlar ärren. Då penetrerar vi ärrvävnaden med en steril engångsnål – detta är inte smärtsamt, eftersom nålen inte går djupt in i huden. Efter detta jämnar vi ut den skadade hudytan samt jämnar ut pigmentskador på yttexturen på ärren. Sedan behandlar vi ärren så de inte sticker ut längre och i stället jämnar ut sig och på så sätt hamnar i balans med den oskadade huden.

Det brukar behövas minst fyra behandlingar för att uppnå ett tillfredsställande resultat och behandlingen upprepas vanligtvis med 8 till 30 dagars mellanrum, vilket varierar helt och hållet beroende på ärrets egenskaper.