Bröstförstoring

BröstförstoringAvsaknad av, eller mycket små bröst, kan upplevas av många kvinnor som väldigt besvärande.

Bröstförstoring med hjälp av implantat är ett av de vanligaste estetiska ingrepp som kvinnor gör. Skälen varierar naturligtvis. Brösten har kanske aldrig utvecklats till en välproportionerad byst, de är olika stora eller har förlorat i volym efter graviditet och amning.
Bröstförminskning och bröstlyft

Bröstförminskning görs såväl på unga som äldre kvinnor. Stora bröst kan utgöra ett fysiskt hinder i dagliga aktiviteter. Belastning på ryggen kan resultera i dålig hållning och kroniska smärtor i nacke och rygg.

Bröstlyft syftar till att lyfta brösten och samtidigt skapa ett fastare och mer ungdomligt utseende. Operationen liknar en bröstförminskning, dock avlägsnas endast minimal mängd hud och övrig bröstvävnad lämnas kvar. Det finns ett flertal olika kirurgiska metoder för att lyfta ett hängande bröst, vilken som väljs beror på Dina individuella förutsättningar.

Gynekomasti

Förstorade bröst hos män kan uppträda antingen i tonåren eller senare i livet som biverkning av vissa mediciner, t.ex. de mot prostatacancer. Behandlingen är att operera bort överskottsvävnaden, antigen med öppen borttagning eller enbart fettsugning.

Bröstrekonstruktion

Avser återskapande av bröst efter t.ex. cancerbehandling eller i samband med borttagning av bröstkörtlar pga cellförändringar eller stor ärftlig belastning för cancer.

Bröstrekonstruktion presenteras på våra sidor om rekonstruktiv plastikkirurgi.