Med tilltagande ålder förändras huden med en förtunning av ythud och läderhud. Även underhudsfettet tunnas ut och underliggande muskler töjs. Ärftliga faktorer spelar en stor roll men även sol, kost och rökning. Fåror och veck i ansiktet blir synliga samt överskott av hud på halsen. Spegelbilden stämmer inte med hur Du känner Dig inombords. Ibland kan en ansiktslyftning framkalla känslan av en föryngring!

För bästa resultat kan också detaljer så som förstoring av kindknotor, så kallad okbensplastik och hakspetsförstoring kombineras med ansiktslyft. Endoskopiskt pannlyft är ytterligare ett tillägg för optimalt resultat.

Ansiktslyft

Djupa veck nedåt från näsvingar och mungipor, hudöverskott vid käkvinklarna och hudveck på halsen är de partier som förändras mest vid en ansiktslyftning

Pannlyft

När huden blir slapp märks det främst genom att ögonbrynen glider ner viket ger intrycket av arg eller trött uppsyn. Vid ett pannlyft vidgas partiet mellan ögonbrynen och det flyttas uppåt. Rynkor slätas ut och det påverkar övre ögonlockens utseende. Man ser piggare ut.

Haka

Liten eller så kallad flyende haka kan korrigeras. Konturen kan då framhävas med ett inlägg fram på hakspetsen. Dubbelhaka åtgärdas i första hand med fettsugning, där även fett vid käkvinklarna (hamsterpåsarna) förminskas. Huden kommer att krympa när fettet är borta.

Läppar

Tunna läppar kan förstoras genom olika metoder. Kirurgiskt, genom att spruta in kroppseget fett som antingen tas från buk eller stjärt. Läpparna kan också förstoras med injektioner exempelvis Restylane, Perlane och Artecoll. Med Shamá-metoden kan man också förstora, genom att förstärka läppkonturen och därmed ge ett intryck av fyllligare läppar.